LAST MINUTE TICKETS LONGEST DAY 8 JUNI | KLIK HIER

LAST MINUTE TICKETS LONGEST DAY 8 JUNI | KLIK HIER

Wandelen in de Vogezen | Walk du Grand Ballon

Eindeloze naald- en loofbossen, prachtige roze zandsteenformaties, de hooggelegen boomloze ‘chaumes’ en de ‘ballons’ met toppen tot 1.424 meter. Het zijn zomaar een paar redenen om voor de veelzijdige Vogezen te kiezen als bestemming voor je volgende wandelvakantie. Er valt genoeg te ontdekken. 

Groen, groener, groenst. Ruim driekwart van de Vogezen is met dichte naald- en loofbossen bedekt. De allerhoogste delen van de Vogezen bestaat uit ruig, hooggelegen veengebied, dat in de zomer vooral als bergweide in gebruik is.  

De Vogezen zijn een middelgebergte met een klimaat dat wordt gekenmerkt door redelijk stabiele zomers en lange koude winters. Afhankelijk van de hoogte en locatie, kunnen de weersomstandigheden sterk wisselen van plaats tot plaats. De wandelaar die de hogere delen van de Vogezen bezoekt, de gebieden boven de 1100 meter, moet er rekening mee houden dat het weer daar snel kan omslaan, ook in de zomer.  

Welk niveau wandelaar je ook bent, onderschat de omstandigheden in de Vogezen niet! Het aantal hoogtemeters dat je ER aflegt, kan met gemak hetzelfde of zelfs méér zijn dan in de Alpen.

De Vogezen is een volwaardig middelgebergte en het landschap en klimaat zijn te vergelijken met een alpiene omgeving. De bergen met de typische ronde toppen noemt men ‘ballons’. Zo heb je de Grand Ballon (met 1.424 meter de hoogste top van de Vogezen), de Ballon d’Alsace (1.247 meter) en de Ballon de Servance (1.158 meter). De mooiste en drukst bezochte berg van de Vogezen is beslist de Hohneck (1.363 meter). Het zijn de toppen van de ‘crêtes‘, een deels boomloze bergkam die van noord naar zuid over de Vogezen loopt.

Jaarlijks kan je dankzij Sportevents en Think Pink genieten van deze prachtige natuur via de Walk du Grand Ballon, een georganiseerde wandeltocht doorheen de mooiste plekjes van de Vogezen. De 5de editie gaat in 2023 opnieuw door in Le Markstein van 19 tem 21 juli 2024 De tocht is ten voordele van Think Pink, die de strijd inzet tegen borstkanker. Elke dag ontdek je een nieuw stukje Vogezen. Eén , twee of drie dagen wandelen met prachtige uitgezet en gepijlde routes en met uitgebreide bevoorradingsposten!

Walk du grand ballon- Op 3 dagen tijd leg je 53km af met meer dan 2500 positieve hoogtemeters !

Alle informatie aangaande de Walk du Grand Ballon vind je hier . De inschrijvingen gaan open op 21 jan en er zijn 300 tickets beschikbaar.

meer artikels...