LAST MINUTE TICKETS LONGEST DAY 8 JUNI | KLIK HIER

LAST MINUTE TICKETS LONGEST DAY 8 JUNI | KLIK HIER

Laat je niet oplichten via Facebook

iedereen die een evenement organiseert en die facebook gebruikt ter promotie hiervan via een FB event heeft vroeg of laat te maken met oplichters. Overal duiken valse pagina’s en valse Facebook events op. Soms hebben deze FB evenement zelf meer mensen die er interesse in tonen dan de echte !

EEN FACEBOOK EVENT MET STATUS Online is steeds EEN FAKE

De oplichters – die veelal uit het oostblok of Azië komen gebruiken exact dezelfde foto’s als het echte event en vaak zie je niet het verschil. Op zich kan interesse tonen in een vals FB event geen kwaad, je verliest er niets mee en eerlijk gezegd snappen we het nut er niet van.

Twee andere oplichters praktijken waar er wel geld mee te verdienen zijn het aanbieden van een zogezegde live stream en het te koop aanbieden van startbewijzen.

LIVE STREAM

Enkele dagen en de dag zelf van jouw evenement gaan oplichtersprofielen overal op jouw berichten een link posten om het event via een Live Stream te volgen. Als je hierop klikt kom je op een website terecht met een zogezegd live video van het event. Wanneer je echt de video wil bekijken dan wordt er naar jouw creditcard gevraagd.

Voor participatie events zoals de meeste walks zijn is deze vorm van oplichting niet heel succesvol want bij ons weten trapt echt niemand hier in. Deze vorm van oplichten werkt enkel voor high profile events zoals grote professionele events zoals Milaan San Remo, Champions League wedstrijden en misschien de grote city marathons zoals New York.

STARTBEWIJZEN TE KOOP AANBIEDEN

De laatste maanden echter gaan de oplichters sluwer te werk en gaan ze via comments op berichten tickets te koop aanbieden. Wanneer een event uitverkocht is, is de verleiding soms groot om deze kans te benutten met alle gevolgen van dien. Hier zijn WEL al mensen gedupeerd geraakt. Bij onze laatste walks zijn in totaal al een 10 tal mensen bedragen tussen de 25 en 75 euro kwijt gespeeld aan oplichters. Toen deze mensen ter plaatse aan ons secretariaat stonden, bleek dat ze opgelicht werden.

We namen zelf de proef op de som en contacteerden iemand zoals gevraagd via een PM via messenger.

We moesten op voorhand geld overmaken op een rekeningnummer of via paypal en nadien gingen we de tickets krijgen. Om te bewijzen dat het geen fake is , stuurde ze zelfs een foto van haar identiteitskaart door. Het profiel is ondertussen reeds verwijderd van Facebook.

Koop NOOIT startbewijzen via Facebook – je wordt in 99% van de gevallen opgelicht !

Voor events die op walking.be staan kan je via onze inschrijvingsmodule van Passion For Sports of SQM Time tickets veilig overkopen van iemand. In 2023 kochten zo 1273 mensen een startbewijs van iemand anders over.

Helaas kunnen wij – de organisatoren en jullie de wandelaars – hier niets aan doen. Het is dweilen met de kraan open , want voor elke gebruiker die we blokkeren, duiken er 10 andere op. Valse events rapporteren haalt al helemaal niets uit, deze blijven gewoon online.

Een gewaarschuwd wandelaar is er twee waard !

meer artikels...