LAST MINUTE TICKETS LONGEST DAY 8 JUNI | KLIK HIER

LAST MINUTE TICKETS LONGEST DAY 8 JUNI | KLIK HIER

KEMMELBERG WINE WALK

20 km | 500 hoogtemeters

31 augustus 2024

Direct na de start van de lopers van de Kemmelberg Trail mogen de wandelaars vertrekken om al wandelend het heuvelland te verkennen. Het parcours vertrekt in Kemmel om via de Monteberg halt te houden precies halfweg op het prachtige wijndomein Entre Deux Monts. Daar kan je wijn proeven, een hapje eten en genieten van het zonnetje. Na deze aangename pauze , vervolg je de route om via een beklimming van de Kemmelberg opnieuw aan de start in Kemmel te verschijnen. Je zal dus bijna heel het heuvelland doorkruisen

ARTIKEL KEMMELBERG
WINE WALK

PRAKTISCHE INFORMATIE

We werken samen met de inschrijvingsmodule van Passion For Sports / SQM Time. Je kan inschrijven en zelf je inschrijvingen aanpassen en annuleren indien nodig.

Schrijf nu in voor Kemmelberg Wine Walk door op de groene knop te drukken op deze pagina (bovenaan)

Secretariaat, start en finish, van de Kemmelberg Trail zijn gelegen in het centrum van Kemmel. Adres: Dries, 8956 Heuvelland.

Parkeren kan in de buurt van de start/finish locatie. Volg de pijlen die aangegeven zullen staan voor de parking. Parkeren in het centrum is verboden. Gebruik enkel de voorziene parkings.

 

Zaterdag 31 augustus 

08.30- 10.30 : aanmelden secretariaat en vrije start van de 20km Kemmelberg Wine Walk

De parcoursen zijn voornamelijk offroad en voorzien van de nodige hoogtemeters.

Elke deelnemer krijgt enkele dagen voor het event ALLE GPX-files doorgestuurd. De routes zijn duidelijk gemarkeerd door middel van met grote duidelijke Fluo oranje borden met zwarte pijlen van 40cm x 20cm.

Bevoorrading Entre Deux Monts
Halfweg de Walk, na 10,5km is er een grote, gezellig stopplaats voorzien in de zomerbar op het prachtige wijn domein van entre deux monts. Daar kan er geproefd worden van verschillende wijnen.
Bij de wijndegustatie wordt er ook een aperitiefbordje voorzien met kaas, salami, tapas en nog meer lekkers.

WIJNDOMEIN ENTRE DEUX MONTS

Stelselmatig werd dit prachtige wijndomein tussen de Rodeberg en de Zwarteberg uitgebreid, van 3 hectare in 2005 tot een heuse 20 hectare vandaag. Het pionierswerk mondde uit tot een geoliede machine, waar ondertussen een team van een 7-tal mensen dagelijks aan verder bouwt. Het wijndomein groeide zo op kousenvoeten uit tot één van de grotere wijndomeinen van België, waar ze jaarlijks zo’n 120 000 flessen produceren. De mousserende, witte, rode en versterkte wijnen worden ondertussen aan het hart gedrukt door zowel kenners als liefhebbers.

Speciaal voor ons event kan je ook gelijktijdig met jouw inschrijving een exclusief wijnpakket bestellen, dat je de dag van het event afhaalt.

PARCOURS 20KM

Span je wandelschoenen maar goed aan, het terrein is voor meer dan 80% onverhard over boswegen en tussen wijnranken. De Monteberg en Kemmelberg zijn maar enkele van de vele hellingen. De grootste troef van dit parcours is de afwisseling.

De parcoursen , afstanden en hoogtemeters zijn steeds onder voorbehoud en kunnen indien nodig ten allen tijde wijzigen.
GPX bestanden worden enkel in de briefing enkele dagen VOOR het event aan alle deelnemers doorgemaild